Arbeidsconflicten: vrijwel elke organisatie krijgt er ooit mee te maken. Om escalatie te voorkomen, is tijdig advies essentieel. Maar ook organisatorische veranderingen hebben vaak ingrijpende gevolgen voor de onderlinge verstandhouding. Werknemers en werkgevers kunnen bij een jurist terecht voor advies, bemiddeling en juridische begeleiding bij procedures. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een jurist arbeidsrecht.

Zakelijk huwelijk

Het loon, de werktijden, vakantiedagen, overwerk, het pensioen, de re-integratie, (beëindiging van) de arbeidsovereenkomst. Uiteenlopende zaken waarover werkgevers en werknemers van mening kunnen verschillen. Maar ook grootschalige bedrijfsprocessen als reorganisaties en fusies hebben gevolgen voor de arbeidssituatie en het privé-leven van een werknemer.

Zodra er onenigheid dreigt in het ‘zakelijk huwelijk’, is het belangrijk om advies in te winnen. Daarmee kunnen juridische geschillen, lange procedures, oplopende emoties en veel kosten worden voorkomen. Maar ook als de onenigheid een feit is, bijvoorbeeld wanneer de werknemer een officiële brief van de jurist van de werkgever heeft ontvangen, is een juridisch specialist wenselijk.

Wat een jurist doet

Bij (dreigende) arbeidsconflicten maken zij een objectieve inventarisatie van uw situatie en geven wij u een op maat gesneden advies. Met hun specialistische kennis halen zij vaak voor u, als werkgever of werknemer, de angel uit het arbeidsconflict. Komt u er desondanks niet uit, dan kunnen wzj namens u de zaak aan de rechter voorleggen. Kijk ook eens op mijn arbeidsconflict voor meer informatie.

Kortom, u bent als werkgever zowel als werknemer van harte welkom om een (dreigend) conflict aan een jurist voor te leggen. U kunt bij een jurist ook terecht voor vaststellingsovereenkomsten.