Een vaststellingsovereenkomst komt soms ineens uit de lucht vallen. Uw werkgever kondigt aan te gaan reorganiseren en helaas bent u de gene die mag vertrekken. U had gehoopt nog te mogen blijven, maar uw werkgever geeft aan dat u vanwege bedrijfseconomische redenen mag vertrekken. Uw werkgever zet u meteen onder druk om een handtekening te zetten. Uw werkgever kan zelfs gaan dreigen dat u anders voor de rechter gesleept wordt en u dan nergens meer recht op heeft. Dit soort dreigementen komen helaas elke dag voor. Onder druk zet u maar gewoon een handtekening zonder dat u beseft waar u voor getekend heeft. Als u een contract ontvangt ga dan nooit zomaar tekenen. Als u wel getekend heeft bel dan direct een advocaat. Heeft u nog niet getekend, maar wel een overeenkomst ontvangen? Meer uitleg over de vaststellingsovereenkomst. Neem direct contact met ons op. Wij kunnen een overeenkomst ongedaan maken zelfs als u getekend heeft.

Wettelijke bedenktijd

Een ontslag is niet zomaar iets. Het is logisch dat u hierover moet nadenken. Zelfs als uw werkgever het recht heeft om u te ontslaan. U heeft onder druk misschien toch een handtekening gezet. Als u een handtekening gezet heeft gaat de wettelijke bedenktijd in. Tijdens de wettelijke bedenktijd heeft u 14 dagen de tijd om uw handtekening schriftelijk ongedaan te maken. U hoeft zelfs geen reden op te geven. Heeft u nog geen handtekening gezet? Dan gaat uw bedenktijd nog niet in. Staat er geen wettelijke bedenktijd in de overeenkomst? Dan heeft u zelfs 3 weken bedenktijd. Een advocaat kan dit voor u controleren! Neem direct contact met ons op om bezwaar te maken tegen de overeenkomst.

Behoud van uw uitkering

Als u ontslagen bent vallen ineens uw inkomsten weg. Het is belangrijk om tijdens deze periode een vangnet te hebben. U kan eventueel een ontslag met behoud van een WW-uitkering aangaan. Dit kan ook met een vaststellingsovereenkomst. Het is alleen belangrijk dat de overeenkomst op de juiste manier geformuleerd is. Er moet bijvoorbeeld een neutrale reden voor ontslag zijn. In de kleine lettertjes moeten geen formuleringsfouten staan anders is uw ontslag door uzelf veroorzaakt. Het gevolg is dat u door uw handtekening nergens meer recht op heeft. Laat dit altijd controleren voor u ergens een handtekening zet. Een advocaat kan dit uiteraard voor u uitzoeken! Ook is het mogelijk om een vaststellingsovereenkomst bij ziekte te tekenen maar wel onder bepaalde voorwaarden.

Transitievergoeding bij een overeenkomst

Als u minimaal 2 jaar in dienst geweest bent dan heeft u recht op een transitievergoeding. Dit is de minimale vergoeding bij een ontslag. De hoogte van deze vergoeding is in de wetgeving geregeld. U heeft alleen één voordeel. Uw werkgever wil graag van u af zonder gang naar de rechter. U kan dit natuurlijk dwarsbomen want u bent niet verplicht om de overeenkomst te tekenen. Uw advocaat kan eventueel buiten het behoud van uw WW-uitkering een hogere vergoeding regelen. Dit maakt het de moeite waard om een advocaat in te schakelen. U kan vandaag nog contact met ons opnemen om de huidige overeenkomst goed door te laten lezen. Wij controleren het behoud van de WW-uitkering en onderhandelen eventueel over een hogere vergoeding. U heeft zo niet alleen een uitkering, maar ook een zak met geld. Dit geeft u meer adem tijdens uw zoektocht naar een nieuwe baan.